BOEKPRESENTATIE EN OPEN DAG – GROOT SUCCES

Boekpresentatie

We keken er lang naar uit, maar vrijdag 31 maart jl. was het dan zover en werd het boek ‘Gruttoland – erfgoed van Murk Nijdam’ gepresenteerd. Meer dan 120 genodigden waren naar Wommels gekomen om hiervan getuigen te zijn. Het boek is te koop in de boekhandel, maar kunt u ook bestellen via onze website https://gruttoland.nl/product/boek-gruttoland-erfgoed-van-murk-nijdam/ Wij zijn genoodzaakt om wat extra verzendkosten in rekening te brengen, omdat we nu eenmaal niet zo groot zijn als de postorderbedrijven en dus extra kosten moeten maken. Maar door het boek bij ons te kopen steunt u wel rechtstreeks onze stichting.

Hieronder een beeldverslag van de boekpresentatie.

Auteur Hans Peeters gaf eerst een powerpoint-presentatie, waarna hij het eerste exemplaar overhandigde aan Murk Nijdam, aan wie het boek is opgedragen. (foto Nell Peeters)

Foto Henk Bootsma

Professor Theunis Piersma ontving het tweede exemplaar uit handen van Murk Nijdam. (foto Lianne Otter)

Theunis Piersma (foto Lianne Otter)

De hooischuur van boer Murk was goed gevuld met belangstellenden. (foto Henk Bootsma)

Helga Aukes deed de eindredactie van het boek en werd extra bedankt (foto Lianne Otter).

Kunstenaars Gabriëlle Westra en Randolph Algera overhandigden een cheque t.w.v. € 4100,00 aan Rendert Algra, voorzitter van het ANF. Tijdens het Wild Art Diner dat Galerie Autrevue organiseerde, werd er veel kunst van deze twee kunstenaars geveild voor het goede doel. (foto Henk Bootsma)

Syb van der Ploeg en Wiebe Kaspers zorgden voor een sfeervolle muzikale omlijsting van de middag. (foto Henk Bootsma)

Foto Lianne Otter

De auteur (R) en hoofdrolspeler Murk Nijdam signeerden heel wat boeken. (foto Nell Peeters)

Nog meer boeken om te signeren. (foto Henk Bootsma).

Foto Henk Bootsma

Foto Henk Bootsma

Er werd nog lang nagepraat in een gezellige sfeer. (foto’s Lianne Otter)

WINNAAR

In aanloop naar de boekpresentatie organiseerden we een like-en-deel-aktie op facebook. De boekaankondiging werd maar liefst 109 keer gedeeld. Reina van Wijhe is de gelukkige winnaar van een boek. Van harte gefeliciteerd Reina en iedereen veel dank voor de deelname.

LIVESTREAM van Gruttoland

Aan het eind van de presentatiemiddag toverden Murk Nijdam en voorzitter Rendert Algra nog een verrassing uit de hoge hoed. In Gruttoland is een camera geplaatst die 24 uur per dag beelden uitzendt van het plasdras. Iedereen kan nu ongebreideld genieten van foeragerende grutto’s en kluten, straks van broedende visdieven en oeverzwaluwen. Schakel door naar https://gruttoland.nl/livestream/ en geniet! Deze stream is mede mogelijk gemaakt door het bedrijf Duracom uit Drachten. Met dank aan Jelmer Brouwer. (foto Hans Peeters en Henk Bootsma)

OPEN DAG WERD DRUK BEZOCHT

Zaterdag 1 april jl. hielden we voor de tweede maal onze Open Dag, die het begin van het broedseizoen inluidde. Hoewel de weersvoorspellingen niet best waren, waren de weergoden ons gelukkig goed gezind. De gehele dag was het een gezellige drukte en in totaal kwamen er zo’n 300 belangstellenden naar Gruttoland. (foto Henk Bootsma)

Foto Henk Bootsma

De fotohutten, die normaal geboekt dienen te worden, werden druk bezocht. Bezoekers stonden oog in oog met badderende grutto’s, foeragerende kemphanen en parende kluten. Voor velen een ervaring voor het leven. (foto’s Henk Bootsma)

Tientallen grutto’s en kluten voor de hut

Onverwachts kwam een duivenhouder zijn postduiven lossen. Ietwat vreemde vogels in Gruttoland. (foto Alje Woldering)

Na een bezoek aan de vogelhutten kon men onder het genot van een kop koffie opwarmen in het bezoekerscentrum. Het was er een gezellige drukte. (foto’s Hans Peeters)

Vrijwilligers van ‘De Strampel’ gaven de gehele dag door een demonstratie eendenkorven vlechten. Aan belangstelling geen gebrek. (foto Hans Peeters)

Ook vandaag was er veel belangstelling voor het net verschenen boek Gruttoland. Er werden weer veel exemplaren verkocht. (foto Henk Bootsma)

WILDCAMERA’S in het veld

Teade de Boer heeft enkele wildcamera’s aangeschaft en in de weilanden van Gruttoland geplaatst. Bedoeling van Teade is om op deze manier kleurringen van grutto’s en kieviten af te kunnen lezen. De camera’s leveren echter ook andere fraaie beelden op, zoals hier een voltallig kievitlegsel. Teade is te volgen op: instagram@fjild_wurk (foto Teade de Boer)