FOTOGRAFEN GRIJP JE KANS

Foto boven: grutto’s / Douwe Struiksma

De fotohutten in Gruttoland kunnen geboekt worden

Vanaf heden is het weer mogelijk om de fotohutten in Gruttoland te reserveren. De speciale vogelhutten de Hoants en de Skries zijn vanaf zondag 2 april 2023 beschikbaar (zaterdag 1 april is er een Open Dag in Gruttoland). Het fotoseizoen loopt tot 2 oktober 2023.

De kosten bedragen € 75,00 per dag (van 06.00 uur tot 14.00 uur) + € 1,00 reserveringskosten.

Boeken kan via www.gruttoland.nl onder ticketing.

Een van de fotohutten in Gruttoland met kluten rondom / foto Hans Peeters
Kemphanen met kleurrijke kragen / foto Servan Ott

Afgelopen jaar hebben talloze vogelfotografen hun geluk beproefd in een van onze vogelkijkhutten. Zij genoten met volle teugen onder andere van de grutto’s, kluten, tureluurs en kemphanen in de plas. Stel je voor: parende grutto’s voor een opkomende zon in april. Honderd en meer kemphanen; vanaf de tweede helft in april tot ver in mei met prachtige gekleurde kragen. In mei en juni kon je je vergapen aan parende kluten en later aan de zorgzame ouders met jonge kuikens rond. Of de kleurrijke bergeenden die met twaalf of meer zwart-witte kuikens rondzwommen. Kleine plevieren, die maar liefst vijf keer een nestje groot brachten. Grote groepen kieviten en goudplevieren die in juli en augustus ‘s middags een bad kwamen nemen. Bijna de gehele zomer en nazomer kon je watersnippen op enkele meters afstand fotograferen; waar lukt je dat? En dit is nog maar een kleine greep van de vogelsoorten die in Gruttoland voorkomen. Het jaar 2022 mag fotografisch gezien een TOPjaar genoemd worden. We zijn er zeker van dat er ook in 2023 van alles te zien én te fotograferen valt.

Fotografen aan het werk / foto Hans Peeters
Poetsende grutto / foto Marten F. de Vries
Watersnip / foto Jappie Seinstra

LAAT DEZE KANS NIET VOORBIJ GAAN EN BOEK NU!

Het loopt al best hard met de boekingen voor 2023, wacht dus niet te lang met reserveren.

Boeken kan via www.gruttoland.nl onder ticketing

Kluut met jong / foto Hans Peeters
Bergeenden / foto Jappie Seinstra

Vanaf 15 april worden weer – voor zowel particulieren als groepen – excursies georganiseerd. Ook hierover vindt u alle informatie op www.gruttoland.nl

Goudplevieren en kieviten / foto Bennie van der Weide
Kleine plevier / foto Lubbert Boersma
Tureluur / foto Willem de Wolf