Fairfield steunt Gruttoland

Met de steun van Fairfield Chemical Carriers (FCC) heeft stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân (ANF) haar eerste bedrijvenpartner binnengehaald. Met ingang van 1 juli heeft ANF een voorzichtige start gemaakt met het interesseren van bedrijven om Gruttoland te steunen. Dat de eerste bedrijvenpartner FCC heet is zeker geen toeval.

Wie is FCC?

FCC is de nummer 5 op de wereldmarkt van roestvrij stalen tankers die allerlei soorten vloeibare lading vervoeren. Het bedrijf heeft vestigingen in Rotterdam , USA , Durban , Singapore en Tokyo en heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan. Zo steunt zij o.a. lokale maatschappelijke doelen in Amerika, Singapore en Zuid Afrika. En nu dus ook in Fryslân.

Waarom steun aan ANF?

Om te beginnen omdat CCO Jacob de Vries het werk van ANF inmiddels al kent. Als geremigreerd Fries kreeg hij via de actie ‘vierkant achter de weidevogel’ 10 m2 weidegrond als verjaardagscadeau. Hij ging zich verdiepen in het verhaal van ANF en kwam tot een prachtige ontdekking. Een van de nieuwe schepen van FCC krijgt namelijk de naam ‘Grutto’ en laat dat nou net de naamdrager zijn van de nieuwste campagne van ANF namelijk ‘bouwen aan Gruttoland’. “Dat kon eigenlijk geen toeval zijn” aldus Jacob. Na een bezoek aan Gruttoland van Murk Nijdam in Wommels op dinsdag 14 juli j.l. met de verkoopstaf van FCC was het duidelijk. FCC wil dit prachtige project steunen met een aanzienlijke bijdrage. “Het fantastisch werk van Murk Nijdam en ANF verdient onze steun” volgens Jacob. Hij roept ook andere bedrijven binnen en buiten Fryslân hun maatschappelijke steun te tonen. Jacob de Vries: “Naast de verduurzaming van onze eigen vloot, willen we vandaag al iets concreets doen voor onze planeet en haar toekomstige bewoners. Door het goede voorbeeld te geven, inspireren we misschien ook andere bedrijven”.

Wilt u ook bedrijvenpartner worden van ANF? Bel dan met 058-2504388 of info@agrarischnatuurfondsfryslan.nl .

De verkoopstaf van Fairfield
Murk geeft uitleg
logo fairfield
logo fairfield