De Grutto trui

Koop nu een prachtige circulaire trui die in het teken staat van de weidevogel en biodiversiteit en geef de Grutto weer een plek in het Nederlandse landschap. Loop.a life neemt de Grutto trui op in haar collectie. Een trui die in het teken staat van de weidevogel. Deze 100% natuurlijke en circulaire trui van lokaal gerecyclede katoenen reststromen is nu te koop in de prachtige natuurlijke kleuren Sand en Kit. Ontvang tijdens de voorverkoop €10, korting en je adopteert direct 1m2 weidegrond.
trui grutto sand en kit
Grutto trui - No Gender - Sand

Bestel direct >>>
grutto in kit en sand
Grutto trui - No Gender - Kit

Bestel direct >>>
Er worden slechts 400 van deze exclusieve trui gemaakt. Op = Op

Dutch Design – 100% natuurlijk en circulair

De Grutto trui is de eerste unisex trui van Loop.a life en gemaakt van het eigen geproduceerde circulaire Cotton2Cotton garen van Brightloops | Loop.a life en kan het hele jaar gedragen worden. Voor de Grutto trui hebben we gekozen voor natuurlijke kleuren: Sand en Kit. De kwalitatieve trui heeft prachtige details en is een unisex model waardoor deze zowel door mannen als vrouwen gedragen kan worden. Het luxe embleem maakt de verbinding met de weidevogel.

Dit garen van gerecycled materiaal wordt gemaakt van in Nederland ingezamelde katoenen truien (post consumer recycled cotton). Er worden daardoor geen verfstoffen, chemicaliën en water gebruikt. Loop.a life bespaart met de productie van één gerecyclede katoenen trui wel 7000 tot 10.000 liter water. Met dit super duurzame garen maken wij kwalitatieve en tijdloze kleding voor zowel warme als koude dagen. Het garen heeft een 100% natuurlijke basis en bevat minstens 70% gerecycled katoen waarvan 40% uit post-consumer katoen bestaat. Overig materiaal is het duurzame lyocell, een luxe vezel gemaakt van houtpulp van de eucalyptusboom. Deze gebruikt aanzienlijk minder water om te groeien.


circulair

Deel dit met je vrienden!

Ode aan de weidevogel en de biodiversiteit


Loop.a life brengt de Grutto trui uit in samenwerking met het Agrarisch Natuurfonds Fryslan. Samen gaan we voor het behoud van de weidevogel en de biodiversiteit. De weidevogel geven we zijn leef- en broedgebied terug door pas te maaien na het broedseizoen. Door het land langer in zijn natuurlijke staat te laten is er meer ruimte voor biodiversiteit in Frysland. Tussen het hoge gras is zodoende ruimte voor wilde bloemen en die trekken onder andere bijen aan. Samen met weidevogelboer Murk Nijdam is het ANF een samenwerking aangegaan om de vele ha. die Murk bezit aan de weidevogel te geven.

Meer informatie over Gruttoland >>>

Deel dit met je vrienden!

ode aan de grutto

Gruttoland – natuurheld en weidevogelboer Murk Nijdam

In februari is Murk Nijdam door Loop.a life uitgeroepen tot natuurheld. Murk Nijdam en het ANF werken samen om de weidevogels een plek te geven om te broeden. Tevens is het een plek om de prachtige vogels te bekijken en te fotograferen. Murk is hierbij het gezicht van het Gruttoland. Hij woont op een boerderij in Wommels met 40 hectare die hij beschikbaar stelt om te adopteren en zo de weidevogels te helpen.

De vader van Murk was een echte stroper, hij was eierzoeker, jager en visser. Ondanks dat hij stroper was, zorgde hij er wel voor dat de natuur in balans bleef, ‘de stroper is de beste boswachter’. Dit heeft Murk meegekregen en wil hij ook voortzetten. “Met de klimaatverandering moet iedereen met duurzaamheid bezig zijn. Alles recyclen en hergebruiken. Je voelt aan alles dat steeds meer mensen hiermee bezig zijn. Dat er kleding is waar over na is gedacht, dat had je twintig jaar geleden nooit verwacht.” – Aldus, Murk.


natuurheld Murk Nijdam

Bestel nu jouw unieke Grutto trui – van Nederlandse bodem

Wil jij ook deze Grutto trui en tegelijkertijd de weidevogels helpen? Bestel dan jouw trui voor 30 mei 2021 in de voorverkoop met €10,- korting en adopteer je direct 1m2 weidegrond waar de weidevogels kunnen broeden. Jouw bijdrage wordt ook beloond, per vierkante meter mag je namelijk een kijkje nemen bij Murk Nijdam op Gruttoland en ontvang je een certificaat voor jouw vierkante meter weidegrond. Let op dit is een voorverkoop item en dat betekent dat jouw Grutto trui 11 juni geleverd wordt.

Voor iedere trui die verkocht wordt adopteren wij 1m2 weidegrond, omdat jij bijdraagt aan het redden van de weidevogel ontvang je als koper het Gruttoland certificaat. Met de opbrengst van de voorverkoop kunnen we nog meer textiel recyclen en genieten we samen van een schonere planeet.

Bestel hier je Grutto trui >>>

Deel dit met je vrienden!