Kening fan’e Greide (koning van de weilanden) gearriveerd

Op meerdere plekken waren de grutto’s alweer neergestreken, maar op 5 maart was het dan ook zover in Gruttoland Wommels bij Murk Nijdam. Henk Bootsma nam deze foto van twee grutto’s tussen een groep scholeksters.

Educatieproject krijgt vervolg

Het Educatieproject in Gruttoland was vorig jaar zo’n succes dat het dit seizoen wordt herhaald. Leerlingen van basisscholen uit de omgeving komen weer op excursie naar Gruttoland Wommels en leren van alles over de weidevogels en natuur.

Ga jij op excursie in Gruttoland Wommels?

Wil je met je familie, vrienden of zakenrelaties op excursie in Gruttoland Wommels? Voor 10 euro p.p. trakteren we je op een geweldige presentatie onder het genot van een kop koffie/thee in het bezoekerscentrum, gevolgd door een rondleiding naar de plasdras waar je niet weet wat je ziet en hoort aan vogelpracht!

Boek hier >>

Adopteer 30 m2 en krijg een excursie cadeau

Adopteer je minimaal 30 vierkante meter Gruttoland Tjerkwerd? Dan krijg je een excursie voor 20 personen cadeau. Je ontvangt ongeveer een week na je adoptie van 30 m2 een email van ons over de gratis excursie.Klik hier voor een adoptie:

Klik hier voor adoptie >>

Neem alvast een kijkje in Gruttoland en ga naar onze webcam.

Kijk live >>

Open dag Gruttoland Wommels

Zaterdag 30 maart (10-17 uur) Open Dag in Gruttoland Wommels (Slachte 4A). Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Vogels kun je niet melken daverend succes!

De bioscoopfilm Vogels kun je niet melken is een daverend succes! Niet alleen omdat het een schitterende en aangrijpende film is, maar ook omdat het veel publiciteit genereert voor onze stichting en haar projecten. Bote de Boer en zijn gezin werden meerdere keren geïnterviewd, o.m. bij Vroege vogels en Op1. En in diverse kranten en tijdschriften stonden interviews. Wil je de film nog zien, ga dan naar:

www.vogelskunjenietmelken.nl

Eerste kieviten alweer gespot op Noordereiland

Tijdens de maaiwerkzaamheden op Noordereiland bij Drachten werden de eerste kieviten alweer gespot. (Foto: Willy Dikkers)

Eerste kievitsei van Fryslân op 5 maart

Net als vorig jaar vond Anne Wind het eerste kievitsei van Fryslân. Deze keer vond hij op 5 maart een ‘twake’ (2 kievitseieren in het nest) nabij Echtenerbrug. Tijdens de huldiging op het Provinciehuis in Leeuwarden ontving hij een vindersloon, de sulveren Ljip (zilveren kievit) en een oorkonde. (Foto: BFVW)