Actie vierkant achter de weidevogel beëindigd


De 1e grote publieksactie van stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân (ANF) 'vierkant achter de weidevogel' was een doorslaand succes. Via de actiewebsite www.reddeweidevogel.nl kon men aan de actie deelnemen. Op 4 juni 2020 werd het gestelde doel van 32.000 m2 gehaald. Bijna 3.000 sympathisanten adopteerden 1 of meer m2 weidegrond bij boer Murk Nijdam.

Alle deelnemers zijn per e-mail bedankt voor hun adoptie. Ook plaatste ANF in samenwerking met haar mediapartner Mediahuis Noord een BEDANKT-advertentie in Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad, Dagblad van het Noorden en alle weekbladen van de NDC.


Bedanktadvertentie NDC-mediagroep
Deze advertentie is mogelijk gemaakt door NDC mediagroep

De bedankt voor uw adoptie video!

Deze video is mogelijk gemaakt door NDC mediagroep

Hoe nu verder?


Het bestuur van stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân (ANF) heeft besloten een 2e grote publieksactie te gaan organiseren. Ook nu weer in samenwerking met haar mediapartner NDC mediagroep. Van diverse kanten is aangedrongen op meer actie. Want alhoewel ANF bijzonder blij is met het succes van de eerste actie en de grote steun van liefhebbers, is de weidevogelparel van Murk Nijdam nog niet veilig gesteld voor de toekomst. De 1e fase met een vernieuwde plasdras, 4 vogelkijkhutten, toegangspad en informatiecentrum was een fantastisch begin. Maar er is nog ongeveer 35 hectare weidegrond dat in eigendom moet komen van ANF. Want dat is de ultieme garantie dat er in de verre toekomst ook nog grutto's kunnen broeden op de weidegrond van Murk Nijdam. En we hopen allemaal dat de bijzondere samenwerking tussen Murk Nijdam en ANF nog lang doorgaat.

Op zaterdag 20 juni 2020 was de aftrap van de nieuwe campagne. ANF beschreef in pagina grote advertentie haar droom van een ideaal gruttoland. En haar voornemen om deze droom werkelijkheid te laten worden. De komende periode zal ANF gaan vertellen waar en hoe we dit gaan doen. Hou daarom de komende tijd de media en deze website in de gaten. Want we gaan zeker weer de hulp van grutto liefhebbers inroepen.

Nodig je vrienden uit om ook een stuk weidegrond te adopteren!

De hoofdrolspelers

red de weidevogel grutto

grutto


De grutto (Limosa limosa) is een weidevogel uit de familie strandlopers en snippen (Scolopacidae) van de orde steltloperachtigen  (Charadriiformes). De grutto wasin de 20ste eeuw een algemene weidevogel, maar gaat sinds de eeuwwisseling door habitatverlies snel achteruit.

red de weidevogel de kievit

kievit


De kievit of kieviet (Vanellus vanellus) is een weidevogel uit de familie plevieren (Charadriidae).De naam wordt meestal uitgesproken als kieviet.


scholekster

scholekster


De scholekster (Haematopus stralegus) is een zwartwitte steltloper uit de familie der scholeksters(Haematopodidae).


tureluur

tureluur


De tureluur (Tringa totanus)is een vogel uit de familie van strandlopers en snippen(Scolopacidae) met geslachtsnaamTringa (ruiters).

Erkend goed doel

Image

De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Circa 80 procent van het particuliere geefgeld staat inmiddels onder toezicht van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

Meer informatie?

Bel ons of mail naar info@agrarischnatuurfondsfryslan.nl

Speel hier het weidevogel memoryspel!

Het weidevogel memoryspel leert je de weidevogels kennen en herkennen. Probeer 2 dezelfde kaartjes te vinden door ze aan klikken. Als ze allemaal bij elkaar hebt gezocht weet je weer heel veel meer. En als je dat wilt, kun je het gewoon nog een keer spelen. Want we willen toch niet dat weidevogels een herinnering (memory) worden?


Wil je actief iets doen voor weidevogels?

Wil je nog veel meer weten over weidevogels? Word dan lid van een van de 109 vogelwachten in Fryslân en word vrijwillig vogelwachter. Je maakt dan meestal onderdeel uit van een groep enthousiaste vrijwilligers die vooral in het broedseizoen vogels tellen en beschermen.


Aanmelden bij een lokale vogelwacht?

Contact met stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân

Wilt u meer weten over de projecten van stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân? Of wilt u zich door ons laten informeren over de mogelijkheden om de doelen van stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân te ondersteunen? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt het onderstaand formulier invullen. U kunt dan binnen 2 werkdagen een reactie van ons verwachten. Of wilt u telefonisch contact met de mensen van stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân? Bel dan met ons algemene nummer 058-2504388 of met mobiel nummer 0651172174. We kunnen altijd een afspraak inplannen om al uw vragen te beantwoorden en de mogelijkheden te verkennen hoe we elkaar verder kunnen helpen.

    Agrarisch Natuurfonds Fryslân - (statutair Stichting Agrarische Natuurfondsen Fryslan)

    Telefoonnummer: 058-2504388/0651172174

    Adres kantoor: Slachte 4A, 8731 CJ Wommels

    KvK-nummer 70408319, RSIN - 858309063

    Bankrekening nummer: NL72 RABO 0330 3130 53